Double exposure strategie

Double exposure strategie

Door de aangepaste spelregels van double exposure blackjack is het ook nodig om je strategie enigszins aan te passen. De standaard basis strategie voor blackjack kan je hier niet meet toepassen. Deze is namelijk afgestemd op het feit dat je slechts één kaart van de dealer kunt zien. De gesloten kaart moet gegokt worden. Bij deze variant van het kaartspel is dit niet het geval. Je kan vanaf het begin beide kaarten van de dealer open op tafel zien liggen. Dit is een groot voordeel want het maakt het makkelijker om beslissingen te nemen. In veel gevallen weet je precies welk aantal punten je moet verslaan om een hand te winnen. Een succesvolle double exposure strategie is daarom vooral gebaseerd op het puntentotaal dat de dealer laat zien. Op basis hiervan maak je vervolgens de beslissing om een extra kaart te vragen of om juist te passen.

Probeer de strategie direct uit

Spelregels die de strategie bepalen

Om een goede strategie voor double exposure te kunnen bepalen moet je op de hoogte zijn van de spelregels waaraan je je moet houden. Deze schrijven namelijk voor wanneer je een extra kaart kunt vragen, passen, dubbelen of kaarten splitsen. De beslissingen die je kunt nemen tijdens het spelen zijn vrijwel hetzelfde als bij het normale blackjack spel. Toch wijken er wel een aantal spelregels af. Wel hetzelfde is dat je als speler mag passen op ieder totaal dat onder de 21 punten ligt. Je kunt ook altijd om een extra kaart vragen in dezelfde situatie.

Wat wel afwijkt is dat je alleen de inzet mag dubbelen wanneer je eerste twee kaarten een totaal van 9, 10 of 11 hebben. Dit moet een hard puntentotaal zijn. Er mag dus geen aas zitten in de twee kaarten. Splitsen van kaarten mag slechts één keer. Split je twee azen dan krijg je voor iedere nieuwe hand slechts één extra kaart gedeeld. Dit is overigens hetzelfde als bij de normale versie van het spel. Wat je vooral goed in de gaten moet houden is dat een gelijk aantal punten met de dealer niet genoeg is om te winnen.

Regels waaraan de dealer zich moet houden

Blackjack dealer regels

Net zo belangrijk als de spelregels die bepalen wat jij als speler mag doen zijn de regels waar de dealer zich aan moet houden. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat de dealer ieder hand met een totaal van 16 punten of minder moet hitten. Is het totaal van de hand 17 of hoger dan moet de dealer passen. Dit is exact hetzelfde als bij het normale blackjack spel. Een afwijkende regel voor de dealer is dat deze een soft 17 altijd moet hitten. Dit is een hand waarbij met een aas het totaal van 17 gemaakt kan worden. Wanneer je weet wanneer de dealer zal gaan hitten is het makkelijker om te weten welke beslissing je moet maken.

Goede strategie voor double exposure

Een blackjack double exposure strategie is eigenlijk een stuk minder moeilijk te bepalen dan voor de normale versie van het spel. Laat de dealer bijvoorbeeld met de eerste twee kaarten al een totaal van 17 of meer zien. Dan weet je precies welk puntentotaal je moet verslaan. Heb jij bijvoorbeeld ook twee kaarten gedeeld gekregen van 17 punten (of misschien zelfs minder) dan ben je dus verplicht om nog een extra kaart te vragen. Door te passen op dit aantal punten zal je namelijk gegarandeerd verliezen. Bij de normale basis strategie zijn er maar weinig situaties waarbij je een extra kaart vraagt bij een totaal van 17 punten. Bij het spelen van deze blackjack variant is dit echter vanzelfsprekend. Het is een voorbeeld hoe het een stuk makkelijker is om beslissingen te maken. 

18plus
© 2024 | Blackjack double exposure
€250 + 100 FS