Double exposure spelregels

Double exposure spelregels

Blackjack double exposure is een variant van het populairste casino kaartspel ter wereld waarbij de spelregels afwijken van de standaard versie. Nog altijd is het doel van het spel om een hand van 21 punten te maken. Het liefste doe je dit met twee kaarten want dit is een blackjack. Ook versla je nog altijd de dealer door een hand te maken die dichterbij de 21 punten zit dan de hand van de dealer. Ga je over de 21 punten heen dan is je hand dood. Ook deze spelregel is hetzelfde bij deze online blackjack variant. Toch zijn er enkele double exposure spelregels die we op moeten bespreken. Dit zijn namelijk de spelregels die afwijken van het normale blackjack spel.

Ontdek Double Exposure hier

Beide kaarten van de dealer zichtbaar

Het grootste verschil in de spelregels van double exposure is dat beide kaarten van de dealer zichtbaar zijn. Normaal gesproken is bij blackjack één kaart van de dealer zichtbaar open op tafel te zien en is de andere gesloten. Hierdoor moet je als speler gissen wat de andere kaart zou kunnen zijn. Bij het toepassen van de basis strategie wordt er voor het gemak vanuit gegaan dat dit een kaart met een tien waarde zal zijn. Van deze waarde zitten er namelijk de meeste kaarten in een dek. Doordat je bij blackjack double exposure beide kaarten open op tafel kunt zien liggen is dit giswerk niet meer nodig. Het is daardoor makkelijker om beslissingen te maken. Immers weet je beter welk puntentotaal je van de dealer kunt verwachten bij het spelen van een hand.

Gelijke punten blackjack

Gelijk aantal punten is verlies en geen push

Bij deze bijzonder blackjack variant is een gelijk aantal punten met de dealer een verlies. Bij de normale variant zou dit een push zijn en krijg je de geplaatste inzet weer terug omdat niemand de hand heeft gewonnen. Dit keer is dit niet het geval. Heeft de hand van de dealer een gelijk aantal punten als de dealer dan betekent dit dat de dealer de hand heeft gewonnen. Je verliest dan ook de inzet die geplaatst is. Een uitzondering op deze regel is als je een blackjack gedeeld krijgt. Dit is een puntentotaal van 21 punten met twee kaarten. Bijvoorbeeld een 10 en een aas.

Blackjack betaalt 1 op 1 en niet 2 op 3

Bij het spelen van blackjack zijn spelers altijd extra blij als ze 21 punten kunnen maken met de eerste twee kaarten. Dit betekent namelijk dat zij een blackjack hebben en dat hun inzet 2 op 3 uitbetaald zal worden. Bij double exposure is dit niet het geval. Doordat je meer kans hebt om te winnen van de dealer zijn de uitbetalingen iets aangepast. 21 punten met de eerste twee kaarten is nog altijd een blackjack. Echter krijg je bij deze variant van het spel de inzet in dit geval gewoon 1 op 1 uitbetaald. Net zoals iedere andere winnende hand.

Blackjack splitsen

Slechts één keer splitsen is toegestaan

Krijg je twee kaarten van dezelfde waarde gedeeld dan mag je deze splitsen. Kaarten splitsen kan je normaal meerdere keren achter elkaar doen. Krijg je bijvoorbeeld na het splitsen opnieuw een kaart met dezelfde waarde. Dan kan je drie handen in totaal maken. Een aangepaste spelregel is dat dit bij deze variant op het spel slechts één keer is toegestaan.

Alleen dubbelen met totaal van 9, 10 of 11 

Je inzet dubbelen is een zeer waardevolle beslissing die je kunt nemen. Het stelt je namelijk in staat om dubbele winst te pakken. Hier moet wel voorzichtig mee omgegaan worden want je kan ook dubbel zoveel verliezen. In de double exposure spelregels staat dat je alleen mag dubbelen wanneer je hand een specifiek puntentotaal heeft. Dit moet namelijk een harde 9, 10 of 11 punten zijn. Een hard puntentotaal betekent dat er geen aas in de hand mag zitten.

18plus
© 2024 | Blackjack double exposure
€250 + 100 FS